MergelRijk: de leukste grot van Valkenburg en de meest veelzijdige grotbeleving van Valkenburg!

Deze nieuwste beleving in de grotten van Valkenburg is direct vanuit de brasserie van De Feestgrot te bereiken. Een bezoek aan deze grot is een ware beleving voor alle zintuigen. Proef de bijzondere historische sfeer in deze schitterende grot, kijk naar prachtig uitgebeelde verhalen in mergelkunst en sculpturen van miljoenen jaren geleden tot nu, bekijk boeiende filmpjes, maak zelf een souvenir van mergel in het grottenatelier en aanschouw als hoogtepunt het levensgrote mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt.

Kortom: een veelzijdige beleving in deze grot. MergelRijk is ook leuk voor kinderen. Zij ontvangen een gratis speurtocht!

MergelRijk ligt ook direct naast de Steenkolenmijn, een unieke dubbel attractie. Er zijn voordelige combi tickets van MergelRijk en de Steenkolenmijn verkrijgbaar en in combinatie met een lunch of diner maken worden er voor groepen speciale arrangementen gemaakt.

Mergelrijk

Groepen vanaf 10 personen kunnen een mergelworkshop bij ons reserveren van 1 tot 2,5 uur lang. Er zijn diverse mogelijkheden van een basic workshop tot een echte teambuilding workshop. Alle workshops worden gegeven door een professionele mergelkunstenaar die iedereen kan stimuleren om iets bijzonders van een blok mergel te maken.

Gezelligheid staat altijd voorop, waardoor dit een van de meest geliefde activiteiten voor groepen is in de grotten van Valkenburg. Ook omdat het voor alle soort gezelschappen geschikt is. Een workshop met mergel in een echte mergelgrot is heel leuk voor zowel mannen als vrouwen, een bedrijfsuitje, teambuilding of voor een familiedag.

Koop hier meteen uw tickets, inclusief koffie met vlaai

Neem contact met ons op als u meer wilt weten of een voorstel wilt ontvangen.

Mergelrijk Voor Kinderen