Historie

“Van mosgrot tot Feestgrot”

De Feestgrot is een unieke feestlocatie, geheel gelegen in een ondergrondse historische kalksteengroeve.  Deze groeve, de Daalhemergroeve genaamd, is in de 17e en 18e eeuw ten behoeve van de mergelbouwstenen door blokbrekers uitgehouwen.
Zo ontstond er een uniek ondergronds gangenstelsel.

Sinds 1917 is in deze groeve een modelsteenkolenmijn gerealiseerd door de familie Caselli. In de loop der jaren is dit bijzondere museum uitgebreid tot een unieke belevingswereld waar de bezoekers door ex-mijnwerkers worden “meegenomen”  in de bijzonder indrukwekkende wereld van de steenkolenwinning.

In 1978 is een ondergrondse restaurant toegevoegd aan het museum. Vroeger noemde men dit deel van de groeve de “mosgrot” en later werdt dit omgedoopt in  “herberg de grot van Daelhem”.

In 1990 werd de huidige grote feestzaal gerealiseerd, waarmee deze locatie de eerste feestgelegenheid in de grotten was die geheel voorzien werd van vloerverwarming en moderne faciliteiten. De Feestgrot is nog steeds de enige groeve die volledig is voorzien van een verwarmde vloer met een sfeervolle vloerbekleding. In alle andere grotten tref je enkel cement- of mergelvloeren aan. In de loop der jaren is de Feestgrot gaandeweg verbouwd en gemoderniseerd tot een locatie die veruit de meest unieke feestlocatie van Limburg genoemd mag worden.

Historie

In de jaren 2001 tot heden is de locatie door de huidige eigenaren compleet vernieuwd met mooie bars, meubilair, rokersruimte, een moderne keuken, een zonnig buitenterras en moderne bijzonder sfeervolle led-verlichting.

In 2010 vond de ingebruikname van de nieuwe trouwzaal van de Feestgrot plaats, waarmee Valkenburg dankzij de Feestgrot beschikt over de meest unieke trouwzaal van Nederland.

Vanaf 2012/2013 wordt weer de jaarlijkse Sylvesterparty van Valkenburg in De Feestgrot gehouden met oud & nieuw.